ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Διήμερη απόδραση του Συλλόγου Ριζιτών «Αμαριώτες»
του Νίκου Τσιουδάκη, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ριζιτών

 Σάββατο πρωί 12 Δεκέμβρη του 2009 μέλη του Συλλόγου με συγγενείς και φίλους τους ξεκινήσανε, με προορισμό να περάσουνε το διήμερο του Σαββατοκύριακου στην ορεινή Ναυπακτία. Παρά το γεγονός ότι, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν ήταν ιδανικές για εκδρομή, τολμήσανε και όπως αποδείχτηκε αποζημιωθήκανε με το παραπάνω, αφού ίσχυσε το «ο τολμών νικά». Ο συντονισμός της εκδρομής είχε ανατεθεί στον γράφοντα, έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σταύρο Φωτάκη, αλλά και τα μέλη του Συλλόγου: Μανώλη Μηναδάκη, Κυριάκο Κυριακάκη, Παναγιώτη Βαμιεδάκη και Θεοχάρη Ταταράκη, που καθένας τους συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία αυτού του πολύ όμορφου διημέρου. Το καλημέρα ειπώθηκε από τον γράφοντα με μαντινάδες:

  Καλωσορίσετ’ ούλοι σας εις τη διήμερή μας,
  πιστεύω νά ’ναι πρότυπο αυτή η εκδρομή μας.
  Προορισμός μας βασικός είναι το Τρίκορφό μας,
  ούλοι θα προσκυνήσομε τσ’ Αγίους για καλό μας.
  Παπα-ροκάδες σίγουρα θα μασε ξεναγήσουν,
  ένα λουκούμι με νερό θα μασε τραταρίσουν.
  Εδά θα πιούμε τη ρακή και θα μερακλωθούμε,
  με πρώτο το Φωτάκη μας ριζίτικα θα πούμε.
  Κι ύστερα στο μικρόφωνο με τη σειρά να ’ρθείτε, 
  ό,τι ωραίο και καλό έχετε να το πείτε.

 Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο αγαπητός Πρόεδρος Σταύρος Φωτάκης, που κι αυτός με μαντινάδες καλωσόρισε τους συνταξιδιώτες, αφού είναι καταξιωμένος στιχουργός:

  Καλοστραθιά μας φίλοι μου, ριζίτες Αμαριώτες,
  ετέθοια μονομέριση καλή ’ναι πότες-πότες.
  Στσι φίλους μας τσι γκαρδιακούς απού μασε κλουθούνε,
  θα κάμωμενε τα πρεπά για να ’φχαριστηθούνε.
  Του Χάρο δυό θα κλέψομε κι όπου το βγάλει η βράση,
  έπα λαχαίνει καθανούς για να καλοπεράσει.

 Στη συνέχεια ξεκινήσανε τα τσικουδοκεράσματα, που συνεχιστήκανε και τις δυό μέρες ασταμάτητα. Αυτό είχε σαν συνέπεια το κέφι να ανεβεί και να ειπωθούν αρκετά ριζίτικα, από όλους τους συνταξιδιώτες ριζίτες Αμαριώτες. Και δεν ήτανε μόνο τα ριζίτικα, αλλά και τα πολλά ανέκδοτα που ειπωθήκανε από τους περισσότερους εκδρομείς, ώστε το μικρόφωνο κυριολεκτικά πήρε φωτιά. Μα και πολλές άλλες μαντινάδες ειπωθήκανε, που είναι δύσκολο να καταγραφούν όλες. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή του Προέδρου Κρητών Στιχουργών Γιώργου Λέκκα, που συμμετείχε στην όμορφη συντροφιά και απάγγειλε καταπληκτικές ρίμες, που μας συγκίνησαν όλους. Σχετική ξενάγηση έγινε από τον γράφοντα κατά τη διαδρομή. Η βραδινή διαμονή στην Ναύπακτο συνοδεύτηκε με κρητική μουσική και χορούς, σε μια πολύ όμορφη ταβέρνα της παραλίας. Η όλη διαδρομή ήτανε καταπληκτική, με κύρια διαδρομή Αράχωβα – Δελφούς – Γαλαξίδι – Ναύπακτο – Άνω Χώρα – Τρίκορφο και επιστροφή από Ρίο-Αντίρριο – Κόρινθο. Είναι αδύνατο όμως να περιγραφεί η διαδρομή με κάθε λεπτομέρεια. Ο καιρός ήτανε σύμμαχος σ’ αυτό το οδοιπορικό μας και συνετέλεσε, ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Πράγματι αυτή η εκδρομή καταγράφεται, στις πολύ επιτυχημένες από κάθε πλευρά. Στην πολύ όμορφη αυτή παρέα συμμετείχε και ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωρωπού Αντώνης Γιαννουλάκης και το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αμαριωτών Βασιλική Καπελώνη, που πάντα βρίσκεται δίπλα στους ριζίτες Αμαριώτες. Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, που ευχήθηκαν σύντομα να ξαναβρεθούμε. Και στην επόμενη με υγεία.

         Νίκος Τσιουδάκης
             Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Ριζιτών 

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Σάββατο, 17. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες