ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
1η Προσυνεδριακή συνάντηση Αμαριωτών στο Νευς Αμάρι
14/4/08


Ενόψει του 5ου παναμαριώτικου συνεδρίου, παραβρέθηκε ο Σύλλογος των Αμαριωτών την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 στο Νευς Αμάρι, όπου έλαβε χώρα η πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων προ-συνεδριακών συναντήσεων.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Κουρητών και Συβρίτου, κος Σημαντήρας και Πετρακάκης εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της πλειοψηφίας της επαρχίας του Αμαρίου, καθώς και οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου της Αθήνας κος Λίτινας Ιωάννης και του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου κος Καλογεράκης Ιωάννης.


Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κος Καπελώνης Παναγιώτης- εκπρόσωπος από την Νομαρχία Ρεθύμνου, ο κος Πενθερουδάκης Εμμανουήλ- εκπρόσωπος από τον ΟΑΔΥΚ που τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, καθώς και τους Συλλόγους «Πολιτιστικό» και «Γυναικών» του Νευς Αμάρι για την άψογη φιλοξενία τους σαν οικοδεσπότες.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συνέδριο που θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Αυγούστου 2008 στο χωριό Αποδούλου του Δήμου Κουρητών και θα έχει τίτλο «Το Αναπτυξιακό Μέλλον της Επαρχίας Αμαρίου» με όλους τους φορείς ενωμένους και με κοινό σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και τη δέσμευση των αρμόδιων φορέων.
Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από το ζήτημα της πορείας του Αμαριώτικου δρόμου και των φραγμάτων Ποταμών και Πλατέος ποταμού. Τόσο η ομιλία του κου Καπελώνη, όσο και αυτή του κου Πενθερουδάκη ήταν κατατοπιστικότατες.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες που έχουν γίνει σε σχέση με τα φράγματα για την μελέτη άρδευσης των περιοχών του Αμαρίου και για την προστασία των νερών που θα καταλήγουν στη λίμνη. Αναφορικά με την λίμνη, μάλιστα, αναφέρθηκε ότι μπορεί να υπάρξει ενεργειακή αξιοποίηση της και σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ενδέχεται η εγκατάσταση Μετεωρολογικού Σταθμού.

Οι ομιλίες των Δημάρχων κινήθηκαν στα ίδια μήκη κύματος, κάνοντας σαφές ότι δεν θα αφεθεί το φράγμα του Πλατέος ποταμού αν δεν αξιοποιηθεί πρωτίστως από την ίδια την περιοχή. Αναφέρθηκαν και οι δύο στην αναγκαιότητα αναζήτησης τρόπου για την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου στην περιοχή και εξέφρασαν την επιθυμία τους να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση στο Συνέδριο, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Τέλος έγινε έκκληση να αναδειχθεί η φωνή του Αμαρίου για την παραβατικότητα, που είναι ένα μείζον ζήτημα, που απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα.
Κοινό αίτημα όλων ήταν να γίνει φύτευση δέντρων προς αντικατάσταση όσων καταστράφηκαν, που έλαβαν την άμεση απάντηση ότι υπάρχει σχετική μέριμνα που υπαγορεύει ότι όπου υπάρχει δημιουργία δρόμου υπάρχει και σχετική μελέτη φύτευσης.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα, αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι οι Αμαριώτες όλοι μαζί μπορούν να «παλέψουν» για το καλό της επαρχία τους.
Για τις άγιες ημέρες του Πάσχα ευχόμαστε σε όλους τους ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Σάββατο, 17. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες