ΑΜΑΡΙΩΤΕΣ
   
Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Συνέδριο Αποδήμων Ρεθεμνιωτών
Του Στέφανου Αντωνακάκη

ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ  ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΩΝ

                        ( ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ)

 Στις  7-9 Αυγούστου 2009 στο Ρέθυμνο, η Νομαρχία Ρεθύμνου πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Συνέδριο Αποδήμων Ρεθεμνιωτών με θέμα: «Κοινότητα Αποδήμων Ρεθεμνιωτών και Τοπική Κοινωνία. Προοπτική Συνεργασίας και Δεσμοί Ενότητας»

  Την Παρασκευή το βράδυ, 7-8-2009 υποδέχθηκε τους αποδήμους στο Νομαρχιακό Μέγαρο ο άξιος και δραστήριος  οικοδεσπότης, Νομάρχης   κ. Γιώργος Παπαδάκης .Εδώ προσφέρθηκε κέρασμα και μια λουλουδιασμένη τσάντα με τα αγριολούλουδα του Νομού. Η τσάντα είχε μέσα ρακή και λάδι από τη Ρεθεμνιώτικη γη και καλαίσθητα βιβλία με την ιστορία , την παράδοση, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον τουρισμό καθώς και σχετικοί χάρτες που οι απόδημοι Ρεθεμνιώτες πρεσβευτές θα μεταφέρουν με ευλάβεια όπου γης . Ακολούθως με πούλμαν οι απόδημοι μεταφέρθηκαν στο χωριό Αστέρι σε ένα καταπληκτικό κέντρο και γεύτηκαν φαγητά της κρητικής κουζίνας και διασκέδασαν μέχρι αργά.

  Το Σάββατο το πρωί 8-8-2009,στο Ρέθυμνο άρχισε το συνέδριο σε αίθουσα του Ξενοδοχείου PORTO RETHYMNO  με τις ενότητες:

Α. Απόδημοι και Τουριστική ανάπτυξη.

    Εισηγήτρια :κα Αικατερίνη Περλεπέ –Σηφουνάκη ,Βουλευτής

Β. Απόδημοι και Πολιτισμός.- Πολυπολιτισμική κοινωνία.

    Εισηγητής: κ. Γιώργος Αεράκης Πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών.

Ακολούθησε  διακοπή για πλούσιο μεσημεριανό  γεύμα και ολοκληρώθηκε  το συνέδριο με την ενότητα:

Γ. Απόδημοι και Επιχειρηματικότητα.

    Εισηγητής:κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

    Εισηγήτρια: κα  Ζωή Νόβακ, Γενική Δ/ντρια Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας.

Τέλος έγιναν τοποθετήσεις και παρεμβάσεις  των συνέδρων όπως και εγώ ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου έκανα τη δική μου παρέμβαση  για τον τόπο μου και το Νομό.

  Την Κυριακή το πρωί 9-8-2009 οι σύνεδροι με πούλμαν ή ιδιωτικά αυτοκίνητα συναντήθηκαν στο Φράγμα των Ποταμών , κόσμημα για την περιοχή και εμείς οι Αμαριώτες νιώθαμε ιδιαίτερη τιμή που η Νομαρχία επέλεξε να δείξει το φτωχό αλλά υπερήφανο και αγνό Αμάρι ,που τηρεί τους κανόνες της φιλοξενίας  που διδάχτηκε από τον Ξένιο Δία και τους Κουρήτες Ιδαίους Δακτύλους που έζησαν εδώ και διέδωσαν το Ολυμπιακό ιδεώδες  κατά τη μυθολογία. Στο φράγμα έγινε ξενάγηση των συνέδρων από το Δήμαρχο Συβρίτου κ. Μιχάλη Πετρακάκη και τον κ. Σιμιτζή εκ μέρους του Ο.Α.ΔΥ.Κ  και όλοι θαύμασαν το  ζωτικό για το νομό έργο. Μετά την ξενάγηση και τις σχετικές φωτογραφίες οι σύνεδροι κατευθύνθηκαν στο άλλο σπουδαίο μνημείο της Αμαριώτικης Φύσης το Φαράγγι της Πατσού όπου στον Άγιο Αντώνιο ο ιερέας π. Ευάγγελος Παντινάκης και ο κ. Νίκος Αλεξάκης ,Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσού με μέλη, ο Πρόεδρος των Αμαριωτών Ρεθύμνου κ. Γιάννης Μιχαλάκης, ο πρώην Πρόεδρος κ. Κωστής  Σαββάκης και άλλους χωριανούς περίμεναν για τη Δέηση και την αρτοκλασία που είχε κανονίσει η δραστήρια και αεικίνητη, πανταχού παρούσα Αντινομάρχης κα. Γιάννα Κεφαλογιάννη-Μπιρλιράκη. Μετά τη αρτοκλασία και την ευλογία όλων οι σύνεδροι έφαγαν άρτο και κεράστηκαν με τυροπιτάκια ,λαχανοπιτάκια, ξηρούς καρπούς ,ρακή  αναψυκτικά κά. που είχε φροντίσει το Δ.Σ του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου της Πατσού. Είχε έρθει και ένα νεανικό κρητικό συγκρότημα με λυράρη τον Ηλία Μιχαλάκη ,γιο του Παρέδρου του χωριού και στήθηκε τρανός χορός στο μαγευτικό τοπίο. Μετά όσοι ήθελαν ακολούθησαν το Μανώλη Καραγιαννάκη  από την Παντάνασσα που έχει  Ταξιδιωτικό Πρακτορείο στο Ρέθυμνο και περπάτησαν μέσα στο Φαράγγι και θαύμασαν τις ομορφιές του. Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, τα μέλη του πολιτιστικού και στους κατοίκους της Πατσού για τη φιλοξενία. Κατενθουσιασμένοι  οι σύνεδροι πέρασαν από το χωριό της Πατσού με τα κρυστάλλινα νερά και αφού το περιηγήθηκαν  αναγκάστηκαν να φύγουν ,γιατί τα αυτοκίνητα και το πούλμαν είχαν δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα .

   Τελευταίος σταθμός της περιήγησης  στην όμορφη Επαρχία Αμαρίου  ήταν το χωριό Άγιοι Απόστολοι, για το γεύμα, όπου ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος με Πρόεδρο τον Αντώνη  Σπανουδάκη είχαν ετοιμάσει και του πουλιού το γάλα, όπως αντικριστό, τσιγαριαστό, ντολμαδάκια, φασολάκια ,φάβα, τυροπιτάκια, σαλάτες κρασιά , αναψυκτικά, φρούτα  κά με νόστιμα υλικά από την αμαριώτικη γη . Τα τραπέζια ήταν στολισμένα με λουλούδια και κλαδιά μυρτιάς. Σε κάθε απόδημο προσφέρθηκε από το Σύλλογο ένα καλαίσθητο μπουκάλι με ρακή. Θερμά συγχαρητήρια στο Πολιτιστικό Σύλλογο και τα μέλη του, γιατί αποτύπωσε την αμαριώτικη φιλοξενία στην καλύτερη της μορφή.

  Το  βράδυ το πρόγραμμα  περιελάμβανε  για τους συνέδρους σπουδαία  θεατρική παράσταση «Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» από το θέατρο Κρήτης στη Φορτέτζα στο θέατρο ΕΡΩΦΙΛΗ.

   Έτσι έκλεισε ένα πλούσιο και  πετυχημένο συνέδριο και αξίζουν  θερμά συγχαρητήρια: ο Νομάρχης  Ρεθύμνης κ. Γιώργης Παπαδάκης, η Αντινομάρχης κα. Γιάννα Κεφαλογιάννη- Μπιρλιράκη  με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η Αντινομάρχης κα. Ζωή Σιταρένιου-Μπριλλάκη, ο κ. Συμεών Γιαννάκης Γενικός Γραμματέας και όλο το επιτελείο που δούλεψε για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το σπουδαίο αυτό συνέδριο.

Προηγούμενη σελίδα  Αρχή σελίδας

 
Δευτέρα, 19. Αυγούστου 2019
 


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno

GOODnet.gr- Η πύλη του Ρεθύμνου στο ίντερνετ. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη. Νέα, ειδήσεις, ενημέρωση επικαιρότητα. Ρέθυμνο, Χανιά, φωτογραφίες Ηρακλειο, Αγιος Νικόλαος Κρήτη. Οδηγός Αγοράς κατάλογος επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου Κρήτης. Φόρουμ συζητήσεων ανταλλαγής απόψεων για το Ρέθυμνο όλη την Κρήτη.

 
© 2010 Σύλλογος Αμαριωτών Ρεθύμνου | e-mail: info@amariotes.gr
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: ΤΘ 273 ΤΚ 74100 Ρεθυμνο

Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες